Vad ska man äta...

Har fått mig lite problems nu i graviditeten. Jag kan inte äta, vad jag än stoppar i mig så blir jag jätteillamående. De sätter sig som en boll i halsen. Så nu har jag tagit tag i saken. Har fått en läkartid på Mödravården på torsdag, så då kanske jag kan få svar på vad som händer med mig...

Tills dess så får jag hålla mig till kalla, flytande saker =)

Wish me good luck!

Första sparken...

Idag på morgonen när vi hade vårt redaktionsmöte på jobbet så kände jag första sparken! Så underbart! Helt fantastisk att kunna känna det lilla livet där inne nu också. God bless my baby!

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

(från gravid.se)

Nu är den här...

Nu äntligen har vi fått våran flådiga, fina bil. Den är helt underbar. Fantastisk o köra och det luktar nytt... Det är en Volvo V70 2,4d 2009. Här är den fina pärlan!!Graviditetskalender

Fostret mäter cirka 16 cm och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
(Hämtat från familjeliv.se)

Sweet dreams

Nu äntligen har vi köpt en ny säng. Var på ikea igår och köpte en ny sängstomme, madrasser och bäddmadrass. Heeeeelt underbart. Passade på att byta upp oss lite oxå. Så nu har vi en 180 säng istället för 160, vilken stor skillnad det är...Nu kan vi sova riktigt gott!!!

Mat tantIgår flyttade min kära syster Malin. Och eftersom att jag så lämpligt inte får bära tungt så blev jag utnämnd till dagens mat tant. Men vad gör man för mat till 10 pers lite snabbt?
Jo det blev helstekt lax, ris och citronpeppar sås! Det hade jag mycket av och det gick relativt snabbt!!
Till efterrätt blev det kladd kaka med jordgubbar o kaffe!

Det var en mycket lyckad dag, men oj vad jag var trött när alla hade åkt hem. Jag fick världens huvudvärk, värk i magen och jag var så trött. Så jag slocknade i fåtöljen!
Nu är allt klart med hennes flytt i alla fall!

Då kan jag med glatt hjärta berätta att vi oxå ska flytta! Vi har fått en trea på samma gata vi bor på nu, men det är i radhusen lite längre bort. På andra våningen för visso men det funkar nog det med. Vi ska stå kvar i kön för o få en på bottenvåningen! Vi flyttar den första oktober. Så imorgon ska vi promenera bort och titta på lägenheten!
I can´t wait....

Så det är mycket roligt som kommer framöver...
Först kommer den nya bilen
Sen flyttar vi till trean...och sen kommer bäbis nr 2.

Kan inte bli så mycket bättre så vi är väldigt lyckliga!

Nu ska jag njuta av en bit kladdkaka!
Have a nice evening!

Gravid...

Nu kan jag med STOR GLÄDJE berätta att jag är gravid igen!
Är typ i vecka 14 nu och mår skitbra (för tillfället i alla fall =))

Har fått 2 januari som beräknad förlossning. Men jag hoppas på att bli framflyttad lite, vill ju helst inte ha ett december barn!
Vi ska på ultraljud den 1 augusti, så det ska bli väldigt spännande!

Kommer att hålla er uppdaterade här på bloggen!

Have a nice day!
Nu ska jag städa!!

Varmt idag

Idag när jag kom hem från jobbet kom syrran hit. Vi var så väldigt godissugna så vi gick på promenad till Årstahallen, men SÅÅÅÅÅ varmt det var. Vi var helt slut när vi kom hem!RSS 2.0