Talande bild =)


AAAAAhhhhhhhhh

Blir galen på dessa fogar....helt vansinnig! Vill så mycket men har såååååååå ont så jag bara får ligga i sängen! Vilken smärta för något så litet...

Någon som har ett badkar


De senaste veckorna har jag gått o längtat o suktat efter att få bada badkar. Bara o få sitta o njuta, i värmen, i ett badkar!!
Men jag tror inte att jag känner någon som har ett badkar, o det är ju inget man bara "lånar" av vem som helst!!

Jag får fortsätta sukta...o bara drömma om att få bada badkar!

( Någon som har ett o "låna ut") =)

Lasagne middag för 13

Idag har Daniel jobbat stenhårt, stackarn. Vi låg i sängen imorse o plötsligt ringer telefonen. Det var Irmgerd som bor i lägenheten vi ska flytta till... hon undrar om vi har fått informationen att vi kan flytta förrådet denna helg!? O det hade vi ju inte, så dagens planer ändrades totalt!

Det blev till o hoppa upp ur sängen, käka frukost o sen börja greja! Eftersom att jag inte kan bära något som väger mer än en mjölkliter så kom min kära pappa till undsättning.... Love you dad!

Efter många timmars slit, var Daniel helt körd, helt slut. Mycket stolt över honom. Nu är förrådet tomt, mer eller mindre...

Min kära mor hade även planerat in en familje middag för hela familjen med "respektive"...allt som allt blev det 13 personer! Mycket trevligt, hon bjöd på lasagne med sallad och coleslaw och äppelpaj till dessert! Helt fantastiskt!!

Mycket trevlig kväll.... måste göras om!
Nu ska jag hoppa in i duschen....

Tjingeling!

Fredagsmys


Igår när det var dags för fredags mys så var Theo snabb till ostbågarna. Han blev helt rasande om jag tog den ifrån honom... men han är ju bara för söt! Och han var jätteduktig och tog bara en i taget

Idag är han hos mormor och morfar så att vi kan packa.... nu ska vi ta en paus o äta lite äppelpaj!

Trevlig kväll!!

Drömmer mig bort...


Satt o drömde mig bort i fotoalbumet på Theo. Bara bäbis bilder...
Snart har vi en sån liten igen!

Vecka 30Nu börjar det bli viktigt att tänka på hållningen. Barnets tyngd kan kännas som den försvårar balansen och frestar på ryggen. Många kvinnor känner sig andfådda oftare, eftersom det helt enkelt är jobbigare att förflytta sig. Dina lungor måste ta upp ca 20 % mer syre och stöta ut mer koldioxid med varje andetag, eftersom du också andas för ditt barn.Känner du oro inför förlossningen bör du ta upp det på MVC. 

Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem. 

(hämtat från gravid.se)

Ca 70 dagar kvar till förlossning


Nickis och vattkoppor

                                                                                    foto: LinaI tisdags var vi med Lina, Julia och Agnes på nickis äventyrslek!
Riktigt trevligt o vara där, barnen kan springa o leka o ha skoj medans man själv kan sitta o fika. Det måste vi göra om!!

Theo var helt såld på bilen de hade där, han satt där typ 45 min, 1h! Han är som sin far....bilar,  bilar, bilar =)

Senare på kvällen så fick Theo väldigt hög feber... jag upptäckte senare att han var alldeles prickig! VATTKOPPOR!
Morgonen efter när jag tittade på honom så var han verkligen prickig ÖVERALLT...stackars liten! Men de är ju bra att han får de innan lillebror/lillasyster kommer till världen! 

Jag ringde o förvarnade Lina om detta, men hennes barn har fortfarande inga tecken på vattkoppor, så de kommer hit idag o fikar...med lite "tur" får de oxå vattkoppor. Lina ska ju oxå ha bäbis snart...

Så man kan väl sammanfatta det hela med o säga att, jag har väldigt mycket o stå i nu!! =)

Tävling"Jag tävlar om "mitt första set" från
LiandLo hos Robins Garderob
http://robinsgarderob.blogspot.com/
Barnmodebloggen... TÄVLA DU MED"

Vecka 29

Från denna graviditetsvecka erbjuder MVC ofta kontroller varannan vecka. Förmodligen känns det nu som om alla organ trängs undan av magen och barnet. När du börjar närma dig slutet av din graviditet känns benen ofta tunga och trötta. Räkna med att du behöver extra mycket vila. Trycket på venerna som leder blodet från benen tillbaka till hjärtat kan ibland bli för hårt, och det kan leda till åderbråck. Många kvinnor börjar nu fundera på den förestående förlossningen. Skriv gärna ned dina tankar om att vänta och föda barn. Det är ett bra sätt att bearbeta det du har framför dig. 

Barnets vikt är ca 1,4 kg och längden runt 26 cm från huvud till stjärt. Det fortsätter att lägga på hullet, samtidigt som hjärnan och de inre organen växer till sig. Nu finns det inte plats för akrobatik konster i livmodern längre, men barnet kan fortfarande sträcka ut sig och sparka. Barnets huvud står i proportion till den övriga kroppen. Hjärnan växer mycket snabbt och gör så att de mjuka skallbenen pressas utåt. Vindlingarna som är karakteristiska för hjärnans utseende, blir allt fler eftersom den blir snabbare och kraftfullare samt förbindelserna mellan nervcellerna ökar. Hjärnan kontrollerar nu andning och kroppstemperatur.I ögonhålorna rör sig ögonen och barnet börjar bli känsligt för ljus, ljud, smaker och lukter. Det kan också skilja på naturligt och artificiellt ljus genom livmoderväggen. 

(från gravid.se)

Ska börjas i tid...

Theo har lärt sig nåt nytt i dagarna...Det ska börjas i tid =)

25 och sjukskriven...

Igår blev man 25 bast dårå...

Måste säga att dagen började bra. Satt o jobbade o så ringde mobilen, det var en barnmorska från Årsta som hade fått en avbokning till läkaren. Så hon erbjöd den till mig klockan 11.30. Jag sa till henne att jag skulle komma! 
Efter alla prover o undersökningar så blev jag sjukskriven fram tills den 9 nov. En MYCKET välbehövlig sjukskrivning...

Så då var det bara o åka tillbaka till jobbet o avsluta allt o stänga ner...o sen gå hem!!

På eftermiddagen tog jag det väldigt lungt, lillasyster Viktoria kom hit o åt lite kebabmat, satt bara o slappa....
Sen när min älskade make kom hem hade han köpt helt fantastiskt fina blommor till mig...I LOVE YOU!!De levererades av min underbare son Theo =)

Senare på kvällen så plingade det på dörren, det var ett blombud...TILL MIG! Så fantastiskt!
Det var från svärmor Nina, Micke, Joel och Linnea! En jättefin höstbukett!

Det riktiga "kalaset" som jag hade tänkt att jag skulle ha, för en gång skull, får jag ställa in, trodde att vi skulle ha flyttat till nya lägenheten, men nu bor vi fortfarande i flyttkartonger, så då är det inte så kul o bjuda hem folk.
Ska ha ett litet fikamys med familjen imorgon onsdag, hemma hos mina föräldrar istället!

Nu ska jag fixa lite kaffe o annat till min käre make som strax är hemma!

Trevlig kväll....Filmhelg

Nu var det länge sen jag skrev något här! Har vart mycket som hänt...Vi flyttar snart Så vi har grejat lite med det, eller jag har väl inte grejat sådär jättemycket =) Har haft en hel del problem med foglossningar och nu sista 2 veckorna så har jag haft LÄSKIGT mycket sammandragningar/ förvärkar, o jag är bara i v28! Så nu blir det till att ta det lungt!
Så i helgen så har jag bla gjort mina "måsten", var på stan med en kompis i lördags o shoppade till Theo, spenderade 1500 kr på den lille killen, men de behövdes =) Men efter 2 timmar på stan var det inte nådigt vad jag var öm  o hade ont överallt! 
Så idag har vi haft det riktigt bra. Vi låg kvar i sängen till 12 ungefär, sen så åt vi frukost och hade familjemys till 2 filmer...What happens i Vegas kan jag starkt rekommendera, riktigt kul film...Nu under eftermiddagen har vi bara slappat, enda ansträngningen jag har gjort va o handla lite på kvantum, men de tog bara 30 min....Så vi kan summera dagen med att det har vart TOKSLAPPT!

Imorgon är det jobb igen så nu ska jag sova! (Jag blir 25 år ung imorgon oxå...intresseklubben antecknar) =)
Sov Gott

RSS 2.0