Tanya 18 år


Idag 30 september blir Tanya 18 bast... GRATTIS!!!

Love you babe!

I love youNu är jag äntligen hemma igen. Vi kom hem i Söndags kväll! O så underbart att komma hem sen då. Min älskade make hade stor handlat, städat och köpt en vacker orkideé till mig!

Borta bra men hemma bäst!

På hemfärd...

Nu är vi på hemfärd från Finland...har nu vart här sen i torsdags. Hoppades på att vi skulle kunna boka om våra biljetter hem, men det gick inte! Så inatt vid typ 01 tiden så ska vi åka härifrån Kokkola och bege oss till Turku, resan tar ungefär 6 timmar, eftersom att vi har Theo med oss så måste vi stanna lite oftare än vanligt! Sen ska vi sitta på båten hela Söndagen och återse Stockholm vid 19 tiden imorgon... det är verkligen ingen hördare att åka dagsfärja hem, tar sån otrolig tid och det finns ju inte överdrivet mycket o göra! Men vad gör man!!

Så Söndag kväll får jag återse min kära älskling igen...jobbigt o vara ifrån Daniel även om det bara är för några dagar...saknar honom redan!! Så söndag kväll ska Daniel, jag o Theo bara mysa hemma...

Sen är det jobb igen på Måndag!

Trevlig kväll gott folk, min kommer kommer väl o vara sådär. Ska förgylla den lite nu med att gå o basta innan avfärd...

Pöss o Kram

En liten blogg från Finland...

Nu sitter jag här uppe i norra Finland, närmare bestämt en liten byahåla som heter Såka, en bit utanför Kokkola. Det är nog första gången som bloggen skrivs härifrån.
Är och hälsar på min mormor och morfar. Vi kom i torsdags vid 13 tiden och åker hem på söndag!
Än så länge har det varit väldigt trevligt, min morbror Gunnar och hans fru Anki är här oxå så det är fullt hus.

Idag har jag och lillasyster Viktoria vart i stan och haft en girls shoppingday, inte för att det finns så överflödigt mycket o shoppa i denna lilla stad, men lite hittade vi allt. Min plan var ju igentligen att jag skulle ha köpt nåt till mig själv men det slutade med att jag kom hem med en traktor och en leksakspistol till Theo, som vanligt alltså =) Syrran hittade ett par jättesöta skor på Prisma för endast 5 euro (ca 50 kr)
Jag hittade ett par UGG skor i en butik, ååååhhhhh va jag vill ha, ska ringa o flörta lite med min make ikväll så kanske jag åker in imorgon o köper dem! De kostade endast 49 euro, som hittat alltså...finns mycket fynd i denna stan!

Planerna för kvällen är nog att bada bastu, en riktig vedeldad Sauna som morfar har i källaren. Jag o theo ska gå ner o mysa, han får sitta o plaska i badbaljan så får vi se om han oxå vågar sig in i bastun, varken han eller jag kan ju basta så varmt nu, inga 100 grader nu inte... bäbis i magen vill nog inte det, så vi får köra med en mysbastu, lite lagom sådär!

Ha en skön kväll!! (de ska vi ha)

Pöss o kram 

Pray for my son!

Gammal bild

Min lilla Theo är sjuk. Har precis vart med honom på barn akuten här i Uppsala! Han har feber, är jättetäppt i näsan och snorig som bara den, lite lätt svullen och röd i hals och öron!

Så nu har han precis badat och fått alvedon och nässpray! Somande för en stund sen hos pappa. Som för första gången ska vabba med Theo imorgon! 

Ber för ett snabbt tillfrisknande!

VÄRME

Nu äntligen har vi värme i lägenheten. Så underbart, att slippa sitta fullt påklädd i raggsockar o täcke o grejer! Nu sitter jag med tända ljus i morgonrocken o myser!

Måste ge all cred till Johan Sörman! Har försökt prata med vår kära hyresvärd och fastighets skötare i dryga månaden nu, o inget händer. Sen på torsdag eftermiddag ringde jag till Johan Sörman som var ansvarig tidigare. Han sa att han skulle ta ett snack med grabbarna, och fredag eftermiddag hade vi värme!! Varför ringde jag inte till Johan tidigare!?
ALL CRED TILL HONOM!

Nu ska jag fortsätta mysa här, med lite godis och en trevlig film!
Have a nice evening!

Äntligen...

Nu har den underbara Phil & Ted vibe vagnen kommit!
Som jag har väntat, den tillfälliga vagnen jag hade var hemsk, så nu sitter jag här o väntar på att Daniel ska komma hem så att han kan montera ihop den!
Mycket spännande...

Snygg va!

Vacker flicka


Lägger in en vacker bild på min syster Tanya!
Pöss på dig

Gasledning...Måste läsas...

Sverige nästa!


Energitransitlandet Georgien har nyligen upplevt Rysslands bryska målmedvetenhet när det gäller att ta kontroll över energitillförseln till Europa. Även länder som Ukraina, Polen och de baltiska staterna är väl medvetna om den forne supermaktens återvunna självförtroende, inte minst som energileverantör. De signaler som Ryssland har gett om att den planerade gasledningen i Östersjön är att betrakta som militärstrategisk infrastruktur, som ska försvaras av en moderniserad rysk Östersjöflotta, får sin förklaring av den aggressiva energipolitik som landet nu för.

Istället för en bibehållen eller ökad militär närvaro, har vi från svensk sida genomfört en total nedrustning av Gotland, den i särklass mest militärstrategiska ön i hela Östersjön. Rysslands uttalade mål att upprusta Östersjöområdet har mötts av ett Sverige som har gått i en helt annan riktning, en händelseutveckling som ser ut som en tanke. Nedrustningen kan i alla fall komma att betraktas som ett stort indirekt välkommen till hela gasledningsprojektet. Dessutom har ledande politiker och statsmän i länderna kring Östersjön blivit välbetalade konsulter åt det rysk-tyska gasprojektet.

När Europaparlamentet strax före sommaren krävde att arbetena på gasledningen inte påbörjas förrän konsekvenserna för miljön har utretts ordentligt, trodde kanske någon att planerna på gasledningen skulle avbrytas. Men det visade sig att detta utspel inte påverkade tidsschemat för gasledningsföretaget Nord Stream, med ryska Gazprom som majoritetsägare, överhuvudtaget. Nord Stream konstaterade i stället att projektplanen för gasledningen ligger fast och att gas skall levereras genom ledningen redan år 2011. Strax efteråt transporterades planenligt de redan inköpta rören för gasledningen till Kotka hamn i Finland, där flera kilometer ryska pipelines nu ligger och väntar på byggstart. I det här numret visar vi bilder på dessa rör som kan få stor säkerhetspolitisk betydelse för Sverige.

Sverige har hittills visat sin motvilja mot gasledningen med hjälp av byråkrati och pappersexercis. Länsrätten, naturvårdsverket, remissyttranden och miljöprövningar har lagt hinder i vägen för de officiella förfrågningar som kommit från Nord Stream. Att byråkratisk motvilja och långbänkar i form av statliga utredningar kan vara kraftfulla åtgärder gentemot medborgare och enskilda individer kan nog många svenskar inse och erkänna. Frågan är om de utgör tillräckligt effektiva vapen för att bemöta en moderniserad rysk Östersjöflotta.


(från varldenidag.se) ytterligare artiklar finns i Världen idags papperstidning

Hektiskt liv och barnvagnsfunderingar

Nu har det varit riktigt hektiskt här ett tag! Mycket med packning, jobb, och graviditet!

Har äntligen tagit mig i kragen o lagt ut båda mina barnvagnar. Hade en Hartan racer som Theo hade som nyfödd, o så hade jag min Emmaljunga Cangaroo. Jag la ut dem båda på blocket och 2 dar senare så var de båda sålda!
Så nu har jag bara min skruttiga Carena sulky kvar! 
Så nu är nästa stora projekt att bestämma sig för vilken vagn man ska ha nu! Jag har ju inte så mycket o välja på eftersom att det måste vara en syskonvagn. Så poletten ligger på antingen en Phil & Ted vibe eller en Phil & Ted sport! Ganska stor prisskillnad så vi måste kolla lite hur snåla vi ska vara *ler*
Så det är kvällens lilla projekt, kolla priser, jämföra lite, kolla på bilder o fundera!

Så ska jag hinna slänga in en tvätt o duscha oxå... bara o sätta fart!

Sov Gott

Tatueringsmässa

Nu har jag inte skrivit på ett tag. Haft så mycket annat för mig =)
Men det senaste eventet som jag och familjen har vart på är:En riktigt stor mässa där det var tatuerare från hela världen. Jag fastnade för ett gäng grabbar från Vietnam! Helt sjukt duktiga. Lite inspirerad blev man =)
Men jag måste vänta till efter årsskiftet i alla fall!!

Skriver mer ikväll...Have a nice day!

RSS 2.0