Visst är de lika...


Kusin Cathrin Nordlund och Tanya...visst är de lika!!

31 december

Idag är det den 31 december o fortfarande ingen bäbis... Så det blir en januari bäbis!! YES!
Har haft lite känningar och trott att det ska dra igång vid flera tillfällen. Men det har lugnat ner sig! Och nu är det ganska så lugnt, nu blir det ett januari barn!

Planerna för kvällen är att bara sitta o mysa med familjen. Har köpt en massa frukt o annat!! ...Sen hörde syrran av sig så om de inte åker iväg så ska vi käka ihop med dem o mina föräldrar, det kan bli riktigt mysigt! Så vi får se vad som händer!!

Så alla glada vänner... Ha en underbar nyårskväll!!

39±1

Nu börjar det verkligen närma sig! Nu har jag gått in i sista veckan av graviditeten. Theo föddes 39±1 så det kan ju komma lite när som helst nu!! Så det är bara o vänta in! Efter 12 slaget den sista så är det fritt fram *ler*

Uppdate från gravid.se:

Du kan känna dig tung och trött och ha kraftiga förvärkar.Livmoderhalsen mognar för förlossningen. Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och det kan hända att du känner dig riktigt besvärad av graviditeten nu. Har du blivit rödflammig i ansiktet, så beror det på att hjärtat och blodomloppet arbetar hårdare än någonsin med. Förmodligen börjar din vikt plana ut och vissa kvinnor går till och med ned i vikt den sista veckan före förlossningen. Oroar du dig för något! - Vad som helst, så ta upp saken när du är på kontroll hos din barnmorska. 

Barnet väger nu ca 3,5 kg och är omkring 37 cm långt från huvud till stjärt. Fostervätskan förnyas var tredje timme och det mesta av lanugohåret har fallit av när födseln nu är nära. Barnet sväljer hårstråna tillsammans med andra utsöndringar och allt hamnar i matsmältningsapparaten. Det kommer ut som barnbeck vid första tarmtömningen. I lungorna ökar produktionen av ytaktivt medel ytterligare, samt lungmognaden. Navelsträngen är omkring 51cm lång och är ungefär lika lång som ditt barn från topp till tå. Nu kan det vara svårt att märka barnets alla rörelser. 

GOD JUL

GOD JUL PÅ ER ALLA!

Puss o Kram

Kort inlägg!

Måste bara berätta för er om Theos senaste uttryck!
Istället för att säga Mamma så säger han Mommy... engelsk talande redan =)
Väldigt gulligt är det i alla fall!!

Tebax till julfixet!!

Dålig uppdatering!

Nu var det ett tag sen som jag uppdaterade! Så vad har hänt...?

I torsdags så var jag på stan en snabbis med Malin o Tanya, vi käkade sushi.....evigheter sen! Smarrigt!! Jag orkade inte vara kvar så länge så vi bestämt filmdate med mina kära systrar (viktoria kunde tyvärr inte komma) vi var hemma hos min syster Malin o kollade på Sex and the city - The Movie. Vi började titta vid 21.30 så jag var inte hemma förren 00.30. Det var länge sen måste jag säga =)

Fredagen var igentligen Theos sista dag hos dagmamman men han fick hög feber. Så det var bara o vara hemma, synd för honom. Han som skulle få paket o allt sista dan... får hämtade den i mellandagarna istället!!

I lördags så skulle Daniel jobba...som vanligt, så jag o Theo åkte hem till mina föräldrar! Vi var där vi 12 tiden o så åkte kom Daniel o hämtade oss där sen....mycket trevligt o vara där! Mamma har ju tokjulpyntat =)

Igår då...Söndag, fjärde advent! Theo har fortfarande feber så vi bestämde oss för att ha en hemma mys dag! Den ena filmen avlöste den andra. Theo sov jättemycket! Men han hade ju trots allt 39 graders feber! Jag sov flera omgångar jag med =)
När jag väl fick lite ork i kroppen så gjorde jag potatis o köttgryta som vi satt o mumsade på...
Kvällen slutade med kaffe o pepparkakor till Grinchen...myyyyyyys!!

När Theo somnade vid ca 21 tiden, efter ett snabb bad så slänge vi oss i soffan o kollade på en svensk film, Heartbreak Hotel! Mycket rolig o speciell film =)

Och så idag när Daniel stack iväg vid 8 så väckte Theo o pappa mig innan han åkte. Theo var feberfri...Thank God!
Nu sitter vi här i soffan båda två och myser. Ska samla kraft för o åka o handla lite senare!! Får se vad vi orkar med idag...

Måste ju faktiskt ta det lite lungt om vi inte ska få en december bebis! Bara 10 dagar kvar till beräknad förlossning =)

Frukost time!!

Have a nice day!!!!

Nedräkning...

Nu har nedräkningen börjat! Idag har jag 16 dagar kvar till beräknad förlossning! Och det märks, kroppen är inte helt med och det blir inte mycket till natts sömn =) Har fått låna hem en TENS maskin från barnmorskan, helt underbart skönt. Jag blir som en helt ny människa när jag har den på mig!
Så har jag även börjar förbereda lite för nedkomsten, spjälsängen är fixad till jonsson junior och bb väskan är påbörjad. Min käre make sa: -Men om du fixar sängen så kanske han/hon får för sig att komma nu! *haha* Rolig filur =)

Julstöket är klart i alla fall! Har bara en julklapp kvar att inhandla! Theo har redan en hel hög med julklappar =)
Julgranen pyntade vi i helgen, eller snarare Daniel! Han gjorde den så otroligt fin!!
Idag ska jag bara justera det sista på julgardinen! 


Nu ska jag lägga mig i soffan o slappa....trött, gravid kvinna =)

Todilooooo

Vecka 37


Du fortsätter att gå på kontroll varje eller varannan vecka. Barnets vikt och position kontrolleras vid varje MVC-besök. Den här veckan är en lämplig tid att gå på studiebesök på den förlossningsavdelning där du tänker föda. Nu är det vanligt att känna förvärkar. Livmodern blir hård i ungefär 30 sekunder och sedan slappnar den av. Dessa sammandragningar ska inte göra ont. Ofta stiger nu känslan av spänning och förväntan ju närmare förlossningen du kommer. 

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen.Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar. 

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallasråmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för. 

(från gravid.se)

20 DAGAR KVAR TILL BERÄKNAD FÖRLOSSNING!

Pimp my ride!


Här har vi senaste "pimpet" på vår kära Volvo! Var en liten reva på den förra ratten så Daniel passade på att byta ut den... o när han ändå höll på så uppdaterade han ratten till en "R" ratt! Lite sportigare o lite snyggare.... väldigt skön ratt!

Inget jag hade tänkt på o byta =)

Andra advent


Ha en trevlig andra advent!!

Äntligen...

Väntar på min gubbe. Han har vart borta i hela 3 dar!! Hemma om 20 min...Jihaaaaaaa

Mera julbak =)


Mera julbak blev det!! Lusse bullarna blev kanon goda!
Sen passade jag på att spritza pepparkakorna lite.... så jag måste säga att jag är nöjd med dagen!

Men imorgon så måste jag ta det väldigt lungt, för jag har haft så otroligt kraftiga sammandragningar idag som har hållt i sig så jag kanske ska ta det lite lungt =) Vill ju inte föda nu!!

Pratade med min underbare make för en stund sen oxå! Då hade han och grabbarna vart runt i stan o haft skoj. De hade vart uppe i Gothia Towers o kollat på utsikten. Sen hade de vart på Liseberg o kollat på all julbelysning de hade där! (om man ändå hade fått vara med =)) Till sist tog de en promenad på avenyn innan de gick tillbaka till hotellet!

Så imorgon får jag se min älskade gubbe igen! Saknar honom redan!!

Nu ska jag dricka lite te och njuta av kvällen!

Sov gott vänner!!

Dagens julpyssel...

  


För nån dag sen så tittade jag på Leilas jul på tv4 plus. Där hade hon med sig en florist som gjorde en julkrans av rosor, jag blev genast inspirerad. Och här är resultatet! Måste säga att jag blev nöjd!

Nu sitter jag o väntar på att degen till lussekatterna ska jäsa färdigt så jag kan börja baka ut dem! Och så ska jag lägga lite kristyr på ett gäng peppakakor.... kommer mer bilder om en stund!!

Måste bara nämna lite om min käre make! 
Han är i Göteborg på en utbildning nu. Igentligen så skulle vdn på hans jobb åka men han fick förhinder, så han valde att skicka Daniel istället! Så igår kväll när han hade checkat in så ringde jag honom. Världens lyxsvit hade han fått... 2 rum och kök och guldkranar i badrummet! Så när jag frågade honom vad han tyckte om rummet så svarade han: -Ja här kan jag tänka mig o bo i några nätter...... JAG DÅ =( Nej jag unnar honom verkligen lite lyx i vardagen!! Han kommer hem imorgon kväll och sen på lördag kommer svärfar med familj! Mycket trevligt....

Nu ska jag fortsätta med mitt bak =)

RSS 2.0